Page
23 mei 2012
🇺🇸
vanuit Verenigde Staten
Vandaag hebben we een drukke dag! Vanuit de Grand Canyon rijden we naar Page. Onderweg komen we nog langs een aantal uitkijkpunten op de grand canyon en eigenlijk zijn deze uitzichten de mooiste die we tot nu toe gezien hebben, een echte aanrader dus!
Daarna vervolgen we onze weg en zien we de mooiste landschappen weer voorbijkomen. Het lijkt hier wel het wilde westen! Lucky Luke kan elk moment de bocht om komen.Â
Als we bijna in Page zijn komen we nog langs horseshoe bend. De Colorado river (welke ook door de grand canyon loopt) maakt hier een scherpe bocht, waardoor het landschap op een hoefijzer lijkt. Ook hier geldt dat je er geweest moet zijn om de grootheid ervan te zien. 300 meter kijken we naar beneden. Niet te dicht bij de rand, want je valt zo naar beneden en er staan geen hekken. Toen iemand van ons een foto ging nemen attendeerde hij er ons even op dat we wel heel dicht bij de rand stonden :) vergeleken met veel mensen hier zijn we blijkbaar behoorlijke Dare Devils!Â
In Page gaan we naar antelope canyon. Dat is eigenlijk een grot waarbij regenwater een prachtig landschap heeft gecreëerd. Sensationeel weer, zo wat elke meter hebben we een foto gemaakt!
Omdat we nog wat tijd over hadden zijn we nog even naar de Glen canyon dam geweest en hebben we een korte wandeling door een ruig landschap gemaakt.Â
Op dit moment liggen we alweer in de tent (ja ook hier nu Wifi). De camping is apart. Geen natuurpark zoals we gewend waren, maar asfalt voor de campers en een paar tentsites voor kampeerders zoals wij.
Wat vooral jammer is, is dat het hier echte woestijn is. En daarbij hoort in dit geval veel zand. De combinatie met veel wind zorgt ervoor dat alles, ja echt alles onder het zand zit. Ook in de tent.Â
Welterusten!
24 mei 2012, 07:49
Hoi
Leuk om te lezen dat jullie zo onder de indruk zijn. Ik vond de horseshoe bend toen ook heel indrukwekkend en de canyons ook onvoorstelbaar mooi!
Gr. Kim
24 mei 2012, 17:26
Heb alle verhalen vandaag even doorgelezen en het klinkt erg mooi allemaal. Ben benieuwd naar de foto's.
Ik zal vanavond eens even kijken naar die knakenbak van Jolanda, ben benieuwd of die aan de praat te krijgen is. Zet anders die leenauto maar op de boot richting Rotterdam.
En heb zelf ook nieuws: Heb een nieuwe baan, bij Atlas Kidtech in Ravenstein.
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}