San Francisco
07 jun. 2012
🇺🇸
vanuit Verenigde Staten
Door de regen van eergisteren duurt de tent afbouwen en droogmaken langer en vertrekken we om 9 uur naar San Francisco. Na bijna 5 uur rijden door een dor graslandschap komen we daar aan. We checken in en zijn weer blij met onze eigen douche.Â
We besluiten de stad te voet te gaan verkennen. Omdat we in een hotel op Lombard Street overnachten, is onze eerste attractie Lombard Street. We lopen een heuvel op waar de Cauberg en de Keuteberg nog een puntje aan kunnen zuigen. Na de heuvel zien we de attractie. Een enorm bochtige weg midden in de stad. Met mooie bloemen en planten versierd. Een mooi gezicht. En druk bezocht door toeristen.
Hierna lopen we verder naar Fisherman's Warf en genieten we van alle drukte en ontzettend leuke winkeltjes op pier 39. Zo komen we bij een goochelaarswinkeltje en een winkeltje voor linkshandigen. Mickael heeft er veel plezier aan gehad. Dan horen we iemand roepen dat voor 10 dollar pp we een ritje van een half uur kunnen maken in een bootje, richting Alcatraz en de Golden Gate Bridge. We besluiten dit tochtje te doen. Het is een klein bootje en het waait hard. Maar goed dat we nog niet gegeten hebben, want het wiebelt alle kanten op! Gelukkig worden we niet zeeziek. We zien inderdaad de genoemde attracties en zien ook nog de zeeleeuwen. Als we weer terug op land zijn duurt het even voor we zijn uitgewiebeld! Zodra we ons beter voelen gaan we pizza eten. Ik heb de hele pizza (10 inch) opgegeten.Â
We lopen terug naar het hotel via een strandje en zien de zon ondergaan bij de Golden Gate Bridge. Morgen gaan we die van dichtbij bekijken op onze gehuurde fietsen. Ze voorspellen een storm, dus dat wordt een hele uitdaging!! Zo ook de heuvels in de stad natuurlijk. De vele versnellingen zullen van pas komen.
08 jun. 2012, 12:57
Waarschijnlijk zijn jullie alweer verder getrokken, maar als jullie nog in San Francisco zijn: een bezoekje aan Alcatraz is echt de moeite waard. Dit heeft op ons in ieder geval veel indruk gemaakt.
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}