Mickael-Jolanda.reismee.nl

Yosemite dag 3

Omdat we de afgelopen twee dagen meer gedaan en gezien hebben dan verwacht is vandaag een extraatje zonder dat we echt iets moeten doen.  We besluiten om nog eens naar de grote Sequoia Bomen te gaan, dit keer wel naar een andere Grove waar er meerdere en ook grotere staan. Onderweg stoppen we nog even bij El Capitan om te wandelen naar het begin van de beklimming. We zien een heleboel touwen maar geen klimmers, als we goed ons best doen zien we er ineens wel een heleboel. Een stuk of 10 kunnen we met het blote oog ontdekken, net als we weer willen vertrekken zien we vader en zoon bergbeklimmer aankomen met een heleboel spullen. We maken een praatje en komen erachter dat het een heel karwei is. Zo gaan ze de komende 2 dagen bezig zijn met het naar boven brengen van de tent, het eten en andere benodigdheden. Pas na 2 dagen kussen ze de vrouw gedag en klimmen ze in 2 dagen naar de top. Het duurt 6 dagen voor ze weer voet aan de grond zetten. We vervolgen onze reis en komen bij het uitzichtpunt Tunnel View. Daar zien we een van de meest gefotografeerde panorama's van de wereld en we zien duidelijk waarom. Het is werkelijk oogverblindend mooi. We maken een paar foto's en laten ons fotograferen door een Nederlands koppel.  Na een klein uur rijden komen we aan bij de Marispova Grove. Deze bomen zijn duidelijk groter. We maken een wandeling naar de Grizzly Giant sequoia. En hij is groot. Echt huge! Groter dan het vrijheidsbeeld en met takken van 2 meter doorsnee. Jammer genoeg mogen we ook hier niet bij de bomen komen. De grootte van de boom komt op een foto daarom ook nauwelijks over. Het is toch gelukt om jullie te laten zien hoe de verhoudingen zijn. Kijk naar de foto van de Grizzly Giant en zoek Mickael! Als we terug in de vallei komen besluiten we een fietstocht te maken. Zo kunnen we weer even trainen. We fietsen door de vallei door bossen en meadows. Zo zien we net wat meer van de vallei dan met de auto. Binnen het uur zijn we terug. We checken snel de mails en gaan boodschappen doen.  Voor we eten koken gaan we nog een korte wandeling maken naar Mirror Lake. Een mooi meer met op de achtergrond Half Dome en andere begen. De laatste kans om een beer te zien, maar helaas. Geen beer gespot. Wel jonge eendjes en herten.  Om half 8 beginnen we met koken. Vandaag ons favoriete Bbq gerecht, namelijk fajitahs! Jumjum. Toch kijken we uit naar Hollandse kost. Het weer was vandaag redelijk Hollands. Het was lange broeken weer. Voor het eerst. Het was fris met amper 15 graden buiten de vallei. Daar zagen we dan ook mensen met mutsen en handschoenen. Vanaf nu zal het niet al te warm meer worden. Morgen vertrekken we naar San Francisco en laten we het natuurschoon achter ons.