Eerste dag L.A.
19 mei 2012
🇺🇸
vanuit Verenigde Staten
Aangezien we later vandaag waarschijnlijk al naar een wat minder ontwikkelde plek afreizen (zonder Wifi overal!) maar direct een verhaal over dag 1.
De dag begon in mineur want een lekker ontbijt zoals in Europa kennen ze hier niet blijkbaar. Een paar in plastic verpakte gelei-gevulde bruchetta achtige broodjes en een kop koffie of thee was alles. Ook hoorden we dat we weer op zoek moesten naar een ander hotel omdat deze ook volgeboekt was. Wel een leuk en typisch hotel trouwens, echt zo'n typisch Melrose Place binnenpleintje met zwembad. Volgens Mickael zijn hier ook de opnames geweest voor Karate Kid I
Een van de eerste dingen die we gingen doen was dus zorgen voor een nieuw hotel en daarom gingen we direct naar het hotel dat we oorspronkelijk geboekt hadden. Deze man was gelukkig erg aardig en bood 1000x excuses aan voor de problemen de eerste nacht. Hij regelde voor ons voor deze nacht wel een kamer. Probleem 1 opgelost, daarnaast moesten we nog wat telefoontjes plegen naar campings om de reservering te bevestigen en een busreisticket moesten we ook nog bestellen, hiervoor hebben we de telefoon van de receptie van het hotel misbruikt dus ook dat is geregeld!
Daarna konden we dus gaan genieten van onze eerste vakantiedag! We hebben meteen veel gezien; eerst de Wal of Fame (de straat met sterren waar allle namen van bekende sterren staan) , daarna Mulllholland Drive gereden met uitzichten op de stad, we begrijpen wel dat Hollywood sterren hier willen wonen, prachtige omgeving! Daarna zijn we naar Venice Beach gegaan. Een typisch Baywatch-achtig plaatje. Dames met siliconen borsten in bikini op de rolschaats en veel té gespierde mannen die in een buitenfitness aan het trainen zijn! Ipv aapjes kijken was het hier dus gorilla's kijken!
Op de terugweg zochten we de AppleStore en we kwamen ineens in een echte American Mall terecht. Super knus en gezellig, wel een beetje té gemaakt want het leek wel een disneyland pretpark, geen vuiltje op de grond! Daar een beetje gewinkeld en de nieuwste iPad aangeschaft. Meteen misbruik gemaakt van de snelle internetverbinding en direct enorm veel Apps geïnstalleerd. Handig dat we ook meteen de route naar Dodgers Stadium konden visualiseren op onze iPad :)
's avonds zijn we dus naar het honkbalstadion van LA geweest, de Dodgers tegen de Cardinals. Dit was echt super, wat een goede sfeer, publiek van beide partijen door elkaar op de tribune, veel gezinnen met jonge kinderen. Één grote happening waarbij alle clichés voorbij kwamen! Alsof we in een film zaten, super!
Toen was het tijd voor ons bedje en we konden niet wachten om vanochtend op onze nieuwe iPad een berichtje te typen.
Vandaag gaan we nog even rondkijken op rodeo drive. Daarna zullen we verder rijden naar Palm Springs en Joshua Tree NP. Een dag vroeger dan gepland.
De foto's kunnen we helaas niet uploaden, dan werkt op de een of andere manier niet. We posten wel een aantal foto's op Facebook.
Groetjes!
19 mei 2012, 16:56
Ha Jo&Mike, met die nieuwe Ipad overleven jullie de vakantie wel in de US:)En nu ga ik dus enorm balen dat ik geen FB heb! Gelukkig zijn jullie ook vriendjes met Robert, ben benieuwd naar de pics. Jo, leuk gorilla's kijken, geluksvogel!:) Have fun & take care, dikke hug
19 mei 2012, 20:43
Ontbijt is daar inderdaad waardeloos. Wij gingen altijd 's ochtends meteen op zoek naar de dichtsbijzijnde Subway, daar kochten we dan meteen ons ontbijt + lunch.
Heb je de foto's wel eerst verkleind met edn programmaatje?
Veel plezier nog!
19 mei 2012, 21:08
Nou al veel gezien zo'n eerste dagje. Leuk!
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}