Mickael-Jolanda.reismee.nl

Arches en Canyonlands

Nog heel even over gisterennacht; heel de dag was het windstil, liggen we lekker in ons tentje te slapen begint het ineens te waaien!! Niet normaal, we moesten de tent uit om de scheerlijnen vast te maken want heel de tent klapte dubbel. We dachten even dat we in de Wizard of Oz zaten en dat we ergens Anders wakker zouden worden, dat was gelukkig niet het geval. Wel hebben we vrijwel geen oog dicht gedaan en zat weer alles vol zand!  Het is vreemd om telkens als je in de auto stapt in een ander landschap terecht te komen, het lijkt wel of we in een computerspel zitten en iedere keer een level verder komen.  Wat nog mistte op deze reis is gister trouwens uitgekomen; een struikje dat over de verlaten weg duikelde en stuiterde door de wind. Enige wat we nu nog "missen" in dit landschap is een slang.  Ook nog een leuke anekdote van de Campground in Monument Valley; "so, you Guys are from Holland? Which part? Cause I went there! Bonaire is beautiful :)  ..... Dus Gisteren naar Arches National Park geweest, de eerste 10 miles kom je allemaal hele vreemd gevormde gesteentes tegen. Met een beetje fantasie kun je er allerlei dingen in zien, jullie snappen wel dat wij geen enkele moeite hadden om van alles te herkennen! Daarna kom je in het gebied met de Arches, dit zijn eigenlijk niets meer dan overblijfselen van rotsformaties die in de loop der tijd afgebroken zijn door wind en water. De sterkste stukken zijn blijven staan en vormen zo bogen tussen twee andere rotsen. Ook hebben we hier de allergaafste hikingtrail ooit gelopen, alleen voor mensen die niet bang zijn voor hoogtes stond er. Nou, kijk maar eens naar de foto's! En we gaan ook nog proberen om een filmpje op Facebook te zetten er van. Vandaag stond Canyon Lands op het programma. Ook weer een enorm mooi park en vooral heeeeeel groot. Indrukwekkende rotsformaties. Eigenlijk komen alle soorten landschappen hier door dezelfde natuurverschijnselen, maar het is heel bijzonder dat dit op elke lokatie typische eigenschappen heeft.  Verder hopen we dat onze tent er nog staat zometeen en dat hij vannacht overleeft. Heel de dag waait het namelijk al enorm, zelfs de locals spreken er met verbazing over. Dat heeft er overigens mede voor gezorgd dat de foto's van vandaag wat minder zijn want we konden niks zien door al het rondvliegende zand en steenstukjes. We zijn dus lekker door de wind gescrubt vandaag.

Roy

Dag Maikel en Jolanda,

Hopelijk blijft die tent heel de rest van de vakantie. Bedankt voor de meerdere foto's. We krijgen steeds beter een indruk van jullie vakantie. Verder nog niet zo veel gelezen over het eten. Al veel burgers op?

Miranda

Telkens heb ik de verhalen gelezen en beleef helemaal onze eerste reis in Amerika weer terug. Geweldig om dit allemaal te kunnen lezen.
Tip: Als jullie naar Bryce Canyon gaan (volgens mij stond dit wel op de planning), moeten jullie echt eens een afdaling gaan maken op een ezel. Dit was echt een geweldige ervaring.
Tot later.

Leon

Mooie verslagen en foto's.... Geweldig dat we dat allemaal zo kunnen volgen....
De konijnen doen het trouwens geweldig met het hete weer...
En o ja.... verrassing: jullie hebben al 2 geweldige prijzen gewonnen in de postcodeloterij (en nee, ik zeg niet welke...... wie weet zijn ze al op voor jullie terug zijn)

Jolanda

@miranda, we zijn maar een middag in bryce, dus dat gaat niet lukken. We kijken of we in Zion nog iets actiefs kunnen doen.
@leon, mooi dat de konijnen nog leven! Ben benieuwd naar de prijzen.
@roy, we koken zelf iedere dag op de bbq. De ene dag met meer succes dan de andere. Eergisteren hamburgers op, maar die waren vrij bescheiden. We krijgen in ieder geval onze fruit en groenten wel binnen, in vergelijking met de Amerikanen die zichzelf s ochtends al volproppen met pizza. We staan nu om 9 uur bij de Mac en daar is de parkeerplaats helemaal vol. Dat zegt allemaal wel genoeg denk ik :-)

Kim

Wat een pech met kamperen.. Ik vind t knap dat jullie toch volhouden en niet snel een hotelletje hebben geboekt.
Maar dat je iedere dag kunt bbqen en niet steeds fastfood hoeft te eten is dan wel weer een voordeel van kamperen. Foto's zijn mooi!
Hier is t nu heerlijk weer trouwens!
Groetjes (ook van Stephan).

Jolanda

Ha Kim, het is hier memorial day weekend, alles zit hier bomvol. Dus hotelletje boeken ging niet. Nog een nadeel van kamperen; het is hier 0 graden. Brrrrr.....

Jo en Piet

Hallo Jolanda en Mickael, wij zijn terug van onze vakantie naar de Pyreneeën en hebben jullie reisverslagen nu pas kunnen lezen. Mooie verslagen en prachtige foto's. De reis naar Lourdes was voor ons niet zo gemakkelijk, e.e.a. had te maken met de gezondheidstoestand van tante Riek. We wensen jullie verder nog een fijne reis toe en geniet ervan!!!