Death Valley
02 jun. 2012
🇺🇸
vanuit Verenigde Staten
Death Valley
Vandaag rijden we van Las Vegas naar Death Valley. Het landschap is dor en lelijk en de temperatuur stijgt gestaag van 92 graden F (33 graden Celcius) als we wegrijden om half 9, naar 112 graden F (45 graden Celcius) als we Death Valley binnenkomen.
We gaan eerst naar Dante's View. Eem uitzichtpunt op een berg van zo'n 1700 meter. We kijken uit over een grote zoutvlakte met op de achtergrond nog meer bergen. De bergen zorgen ervoor dat er nauwelijks regen valt. Stel je voor dat hier wel regen valt, dan zouden we kijken naar een mooi groen bos met een blauw meer in het midden. Het is hier nog relatief koel, zo'n 33 graden.
Hierna gaan we naar Zabriskie Point waar we uitkijken op mooie gekleurde duinen.
Omdat het toch wel erg warm is besluiten we eerst in te checken. Wat zijn we blij dat we hier niet kamperen! De hitte is overweldigend. Je moet het gewoon eens meegemaakt hebben. Het is hier prachtig. We zitten midden in de woestijn en ze hebben palmbomen en gras. Je kan er zelfs golfen! Op ons balkon hebben we 2 lekkere schommelstoelen als op een echte ranch. Mickael ziet zijn eerste Roadrunner, hij roept de hele tijd "miep miep!"en is helemaal enthousiast.Â
Omdat het zo warm is gaan we naar het zwembad voor wat verkoeling. Het verkoelt alleen niet veel, want het water is ook boven de 30 graden. Maar als we uit het zwembad stappen hebben we het zowaar even fris. De temperatuur is nu gestegen naar ruim 49 graden Celcius. Het voelt alsof iemand continue een föhn op je richt. Ook als je niets doet druipt het zweet van je af. Het is erg bijzonder mee te maken hoe heet het hier is.
We hadden nog een paar bezienswaardigheden op het programma staan, dus besluiten na twee uurtjes om weer in de auto te stappen. Het eerste uitzichtpunt is Golden Canyon. Mooi, maar we gaan snel weer in de auto zitten. Ik had nog een wandeling van 3 km op de planning gezet, maar 15 meter naar de Canyon lopen is al bijna te ver.
Het volgende punt is Devils Golfcourse. Wat een apart gezicht. Aarde met zout vormt hier een doods maar apart mooi landschap.Â
We vervolgen onze weg naar Badwater (let op dit is Engels en heeft niks met een zwemBAD te maken, maar juist met SLECHTwater). En zien hier inderdaad water! Een klein plasje. Vanaf hier lopen we naar een zoutvlakte. De hitte en brandende zon zijn overweldigend. Dit is het dieptepunt van de reis. Letterlijk dan, want we zitten hier 85 meter beneden zeeniveau. Op weg naar de auto wordt de warmte me bijna te veel. Snel de auto met airco in.
Onderweg naar de ranch komen we nog langs Artists Palet. De duinen hebben hier prachtige kleuren, als gevolg van vulkanische activiteit vroeger.
Tijd om te eten en we eten een heerlijke maaltijd hier op de ranch. Voor een dollar doen we snel de was. Die hoeft niet in de droger, we hangen de was even op het balkon en het is droog.
Het wil nog niet echt afkoelen. Om 9 uur, als de zon al een uur onder is, is het nog steeds 45 graden. We gaan weer het zwembad in, heerlijk!!! Het water is nog steeds warm, de föhn staat nog aan en we genieten van het kippenvel dat we krijgen nadat we het zwembad uitkomen.
Uiteraard ben ik zo rood als een tomaat. Maar dat heeft vooral te maken met mijn insmeerkwaliteiten. Daar ben ik niet zo goed in blijkt iedere keer weer. Oeps....
Death Valley is geweldig. Niet zozeer om de mooie natuur. De grootste attractie is de hitte. Bijzonder om hier te zijn.
03 jun. 2012, 22:23
Geweldig om dit verhaal te lezen. Ik heb je wellicht ons verhaal verteld van Death Valley. Je schrijft het exact zoals ik het destijds ook ervaren heb. Die hitte, dan loop je even (het is niet eens zover) naar het diepste punt over die zoutvlakte en op de terugweg weet je niet hoe je het hebben moet. Een enorme hitte. Vlug die auto in MET AIRCO. Grappig, ik zie het weer helemaal voor me.
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}