Mickael-Jolanda.reismee.nl

Yosemite dag 2

Dag 2 Yosemite  Vannacht hebben we heerlijk geslapen, geen beren en berenjagende Rangers gehoord. Omdat we op tijd zijn gaan slapen hebben we geen moeite met vroeg opstaan en stappen we om 8.30u opgewekt in de bus met een chauffeur die volgens mij ook aan stand-up comedy doet, want hij maakt de ene na de andere grap in de ruim 90 minuten durende rit naar Glacier Point.  Vanaf Glacier Point hebben we een, tja.. Prachtig voor de afwisseling,  uitzicht op een paar hoge bergen met uitstekende rotsen en watervallen. Compleet plaatje dus weer.  De weersvoorspelling is erg slecht, nog geen 20 graden en 85% kans op regen. Jolanda kijkt om de tien minuten naar het wolkendek dat steeds aanweziger wordt en neer lijkt te dalen in de Vallei. Het zou uiteindelijk gelukkig nog wel een paar uur voordat het echt begint te regenen. Onderweg schieten we een paar plaatjes van watervallen en mooie uitzichten en zoeken we tevergeefs naar Wildlife; Squirrels, Chipmunks en Deers tellen we niet meer mee want die hebben we al genoeg gezien.  Een lange afdaling en een flinke klim later staan we boven bij een enorme waterval! We besluiten om langs de waterval via de Trail naar het dal terug te lopen, onze regenpakken komen hier goed van pas want de mensen die de andere kant oplopen komen als verzopen katjes boven. Niet van de regen maar van de enorme nevel van de waterval. Als wij uit de mist van de waterval vandaan komen blijft het de hele tijd nevelen, het duurt even voordat we doorhebben dat het nu echt regent. Gelukkig zijn we bijna beneden want het begint steeds harder te regenen,  we hebben medelijden met de mensen die nu pas met de bus naar de top gaan. Zij zullen nooit zulke mooie uitzichten hebben als wij vanochtend hadden.  Ondertussen begin ik enorm last te krijgen van een oude blessure (leuk om te gaan rugbyen op een vrijgezellenfeest...) in m'n knie. dat speelt telkens op als ik bij het afdalen mezelf moet afremmen, beetje jammer dat het vandaag heel veel omlaag gaat dus. Het is maar goed dat we niet ver meer hoeven nu, we hebben er al 14km opzitten, 1 km later kunnen we eindelijk met de Shuttlebus naar de auto. Het is al bijna half vijf en de regen valt nu met bakken naar beneden, eten maken op het kampvuur kunnen we vergeten, We eten dus een hamburger met frietjes in de Foodcourt, een soort van grote schoolkantine, en gaan dan op zoek naar de douches. Voor $ 5,- pp kunnen we heerlijk douchen, shampoo en handdoek krijgen we erbij, datdanweerwel :) ... Omdat de Clerk nergens te vinden is en ik niet 10 Dollar op de counter ga leggen besluiten we om maar op te stappen zonder te betalen (dat deed iedereen en we blijven tenslotte Hollanders). Aangezien het nog steeds regent en om 19.00u het kwik al gedaald is tot 7 graden kruipen we samen ons tentje in en ligt Jolanda met 2 paar sokken in dr pyama met een fleece trui en haar benen nog eens extra  ingerold als wrap in een dekentje in onze slaapzak te rillen. Ik lig er in m'n T-shirtje langs dit verhaal te typen. Tegelijkertijd fungeer ik als haar elektrische deken, zie je wel dat ik kan multi tasken. Groetjes allemaal!!

Marjola

Krenterige Hollanders weer he:) haha En ja Mickeal, dat is nu een van de grote voordelen van mannen, fungeren als portable straalkachel :) Gaan jullie morgen nog in het Oranje gehuld op pad? Blijf schrijven, leuk de verhalen!
Bye bye, hug